Comentaris

“Quan ens parlen d’una novel·la que tracta sobre el misteri de la seda, instintivament la tendència és situar-la a l’època de Marco Polo, a la baixa edat mitjana. Així doncs, la primera sorpresa que ens regala “La princesa de Jade” és la seva ubicació temporal: ens trobem al segle VI a l’imperi romà d’Orient.

/…/

Ens trobem amb una excel·lent novel·la històrica, de lectura totalment recomanada. No només ens situa en un període històric poc conegut, sinó que ens planteja una aventura de proporcions gairebé sobrehumanes per tal d’aconseguir un dels grans secrets de l’antigor. Els personatges són d’allò més realistes i presentats de forma que fàcilment ens permet traslladar-nos a la seva pell.”

Llegeix la crítica completa…

Xavier Caballé

“Diari d’un llibre vell”

 

“M’ha agradat molt, La princesa de jade. Funciona la mar de bé i està molt ben escrita: de manera molt senzilla diu coses molt profundes. Hi ha sentències memorables sobre el camí i el viatge de la vida però sense ser pretensioses.
Penso que és una obra que pot agradar a molts tipus de públic, que té molts nivells de lectura i, fins i tot, pot agradar a un públic jove que s’identifiqui amb la història d’aventures i creixement dels protagonistes juvenils de l’obra (trobo que es retrata molt bé l’entusiasme innocent dels teenagers).
A més, confesso que em sembla al·lucinant el que s’explica de la recerca de la seda i els nestorians. Interessantíssim. El viatge pel desert m’ha fet pensar, en algun moment, en León el Africano…”

Toni Orensanz

 

 

“La gran majoria són personatges masculins però els femenins són l’autèntic motor de la història. Es tracta de tres dones, de diferents orígens, cultures i religions.
Per aquest motiu, la novel·la està dividida en tres parts i cadascuna d’elles amb una protagonista diferent. En la primera és l’emperadriu Teodora qui cobra protagonisme, de fet, és ella qui planteja la possibilitat de realitzar l’expedició a l’Orient. A la segona part és Najaah, una nòmada de la tribu Zaqif i finalment la darrera protagonista és Yu, la princesa de Jade, de la dinastia Liang.
Coia Valls ha trigat dos anys per escriure la novel·la i ha demostrat amb La princesa de Jade la seva capacitat com a escriptora amb una història que combina, aventura, amor i drama.”

Escolta l’entrevista amb l’autora…

Jordi Milian

“L’illa dels llibres”